Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Постна бисквитена торта със сладко от горски ягоди

Постна бисквитена торта със сладко от горски ягоди

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Постна бисквитена торта със сладко от горски ягоди
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"За да нямате угризения и да не нарушавате постите, хапвайте само постни вкусотии, като тази страхотна бисквитена торта със сладко от горски плодове"

Необходими Продукти

  • бадемово мляко - 1 л
  • бисквити - 4 пакета, обикновени
  • нишесте - 1 бр. ягода
  • захар - 5 с.л. с ванилия
  • бадеми - 1015 бр., сурови
  • сладко от горски ягоди
  • кокосово масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме нишестето в 200 мл студено прясно мляко. Останалото загряваме на огъня.

Прибавяме захарта, в чийто буркан винаги прибавям шушулки от използвани ванилии.

Разбъркваме и нишестето, докато се получи гладък крем със средно гъста консистенция.

Бадемите са накиснати от вечерта, затова се обелват много лесно. Смилам ги в чопър и добавям към крема заедно с бучка масло. Разбъркваме добре, за да не позволяваме образуването на коричка.

В йена глаз тавичка, съобразена с размера и количеството на бисквитите, изсипвам от крема. Разнасям го равномерно по дъното и подреждам ред бисквити.

Върху тях разпръсвам от ягодовото сладко. Тяхното количество не трябва да доминира, за да не стане прекалено сладък и тежък десертът.

Отново разнасяме ред от крема и така редуваме до последния пласт от бисквити.

Отгоре завършваме и заглаждаме с крема. Аранжираме с ягодки от сладкото.

Завиваме със стреч фолио и оставяме бисквитената торта да почине. След около 3-4 часа прибираме в хладилник.

Постната бисквитена торта със сладко от горски ягоди е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Моля, да бъда извинена за част от съставката на десертът, опорочаващ нейното наименование. Преди да направя снимките, съпругът ми се е облажил тайничко и тъй, като е преценил, че нещо липсва, настъргал върху тортата шоколад. Той не знаеше за промяната в продуктите. Обърках се, защото се постарах да представя постна рецепта. При вече свършен факт, му пожелах приятен апетит! Съжалявам, но шоколадът не присъства в състава на продуктите. Благодаря и на администраторите, затова, че я публикуваха, въпреки нашата неволна грешка. Добър апетит!
27.11.2017 13:17