Начин на приготвяне
Разтваряме нишестето в 200 мл студено прясно мляко. Останалото загряваме на огъня.
Прибавяме захарта, в чийто буркан винаги прибавям шушулки от използвани ванилии.
Разбъркваме и нишестето, докато се получи гладък крем със средно гъста консистенция.
Бадемите са накиснати от вечерта, затова се обелват много лесно. Смилам ги в чопър и добавям към крема заедно с бучка масло. Разбъркваме добре, за да не позволяваме образуването на коричка.
В йена глаз тавичка, съобразена с размера и количеството на бисквитите, изсипвам от крема. Разнасям го равномерно по дъното и подреждам ред бисквити.
Върху тях разпръсвам от ягодовото сладко. Тяхното количество не трябва да доминира, за да не стане прекалено сладък и тежък десертът.
Отново разнасяме ред от крема и така редуваме до последния пласт от бисквити.
Отгоре завършваме и заглаждаме с крема. Аранжираме с ягодки от сладкото.
Завиваме със стреч фолио и оставяме бисквитената торта да почине. След около 3-4 часа прибираме в хладилник.
Постната бисквитена торта със сладко от горски ягоди е чудна.
Коментари