Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Постна бисквитена торта със сладко от горски ягоди

Постна бисквитена торта със сладко от горски ягоди

редакция:
Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Постна бисквитена торта със сладко от горски ягоди
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"За да нямате угризения и да не нарушавате постите, хапвайте само постни вкусотии, като тази страхотна бисквитена торта със сладко от горски плодове."

Необходими Продукти

  • бадемово мляко - 1 л
  • бисквити - 4 пакета, обикновени
  • нишесте - 1 бр. ягода
  • захар - 5 с.л. с ванилия
  • бадеми - 1015 бр., сурови
  • сладко от горски ягоди
  • кокосово масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме нишестето в 200 мл студено прясно мляко. Останалото загряваме на огъня.

Прибавяме захарта, в чийто буркан винаги прибавям шушулки от използвани ванилии.

Разбъркваме и нишестето, докато се получи гладък крем със средно гъста консистенция.

Бадемите са накиснати от вечерта, затова се обелват много лесно. Смилам ги в чопър и добавям към крема заедно с бучка масло. Разбъркваме добре, за да не позволяваме образуването на коричка.

В йена глаз тавичка, съобразена с размера и количеството на бисквитите, изсипвам от крема. Разнасям го равномерно по дъното и подреждам ред бисквити.

Върху тях разпръсвам от ягодовото сладко. Тяхното количество не трябва да доминира, за да не стане прекалено сладък и тежък десертът.

Отново разнасяме ред от крема и така редуваме до последния пласт от бисквити.

Отгоре завършваме и заглаждаме с крема. Аранжираме с ягодки от сладкото.

Завиваме със стреч фолио и оставяме бисквитената торта да почине. След около 3-4 часа прибираме в хладилник.

Постната бисквитена торта със сладко от горски ягоди е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Моля, да бъда извинена за част от съставката на десертът, опорочаващ нейното наименование. Преди да направя снимките, съпругът ми се е облажил тайничко и тъй, като е преценил, че нещо липсва, настъргал върху тортата шоколад. Той не знаеше за промяната в продуктите. Обърках се, защото се постарах да представя постна рецепта. При вече свършен факт, му пожелах приятен апетит! Съжалявам, но шоколадът не присъства в състава на продуктите. Благодаря и на администраторите, затова, че я публикуваха, въпреки нашата неволна грешка. Добър апетит!
27.11.2017 13:17