Пълнен шаран на фурна по Ломски
Punjeni šaran u rerni na Lomski način
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран на фурна по Ломски

Пълнен шаран на фурна по Ломски

Еден АзарЕден Азар
Новак
2452
Пълнен шаран на фурна по Ломски
Снимка: Еден Азар
1 / 3
30/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"От Лом ни показват как се прави пълнен шаран... А ние мислим да отидем на гости"

Необходими Продукти

  • картофи - 5/6 средни
  • гъби - 250 г
  • моркови - 3/4 бр.
  • люта чушка - 1/2 бр.
  • ориз - 500 г
  • сушени сини сливи - 7/8 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • орехи - 200 г
  • маруля 1 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • розмарин
  • чесън - 4/5 скилидки
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол.

В зехтин с малко сол и вода се слага нарязаните на кубчета морков, картоф. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на кръгчета.

Разбърква се добре всичко, подправя се със сол.

С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с зехтин и се слага в намазнена тава или гювеч.

Върху него се нареждат резенчета лимон и розмарин по желание, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.

Изсипвате в тавата бялото вино и бира, ако желаете. Поднася се с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
56
40
30
20
13
Дай твоята оценка: