Начин на приготвяне
За разлика от странджанките, които се приготвят само от кайма, вариациите в плънките за принцеси са различни. Предлагам ви и моята с много кашкавал и ароматни билки.
Най-добре каймата се омесва в миксер-купа с бъркалки за тесто. В кухнята на баба е нямало миксери, а здрави и работни ръце.
Поставяме каймата в купа. Омесваме я в робота или като работим с мокри ръце. На порции прибавяме газираната вода при непрекъснато бъркане. Настъргваме на ситно кашкавалa и го смесваме добре със сухите подправки и билки.
Белтъците бием на сняг. Следва да добавим смесения с аромати настърган кашкавал и разбитите белтъци.
Добре омесената кайма изваждаме от купата и я удряме поне 50 пъти върху леко навлажнен с вода плод, за да не лепне. Прибираме я в купата и покриваме със стреч фолио. Поставяме я в хладилник за едно денонощие да почине и усвои подправките в нея.
На сутринта я изваждаме и изчакваме да се отпусне на стайна температура.
Багетата нарязваме на филии по диагонал. Намазваме ги богато с плънката, аранжираме с резенче домат, стръкче мащерка и запичаме на парти грил. Салатата от нарязаните и овкусени зеленчуци разбъркваме, овкусяваме и поставяме в кошничка от запечен кашкавал.
Поднасяме принцесите върху листа от свежа маруля и гарнираме със салата от пресни зеленчуци.