Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Принцеси»Бабините принцеси с телешка кайма и кашкавал

Бабините принцеси с телешка кайма и кашкавал

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Бабините принцеси с телешка кайма и кашкавал
Снимка: Мария Доева
2 / 4
01/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
15
"Баба може и да не беше от кралско семейство, но такива принцеси правеше, че ни идеше корона да ѝ дадем"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г натурална, без подправки
  • кашкавал - 150 г
  • белтъци - 2 бр.
  • газирана вода - 50 мл
  • черен пипер
  • чубрица - 1/2 к.л изсушен
  • риган - 1/2 к.л. изсушен
  • мащерка - пресни листенца
  • сол - на вкус
  • пълнозърнеста багета
  • За салатата
  • чери домати
  • краставица
  • кромид лук - червен
  • салата - листо
  • сирене - мариновано домашно
  • чушка
  • мащерка - листенца
  • растителна мазнина
  • сол
  • кашкавалена кошничка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За разлика от странджанките, които се приготвят само от кайма, вариациите в плънките за принцеси са различни. Предлагам ви и моята с много кашкавал и ароматни билки.

Най-добре каймата се омесва в миксер-купа с бъркалки за тесто. В кухнята на баба е нямало миксери, а здрави и работни ръце.

Поставяме каймата в купа. Омесваме я в робота или като работим с мокри ръце. На порции прибавяме газираната вода при непрекъснато бъркане. Настъргваме на ситно кашкавалa и го смесваме добре със сухите подправки и билки.

Белтъците бием на сняг. Следва да добавим смесения с аромати настърган кашкавал и разбитите белтъци.

Добре омесената кайма изваждаме от купата и я удряме поне 50 пъти върху леко навлажнен с вода плод, за да не лепне. Прибираме я в купата и покриваме със стреч фолио. Поставяме я в хладилник за едно денонощие да почине и усвои подправките в нея.

На сутринта я изваждаме и изчакваме да се отпусне на стайна температура.

Багетата нарязваме на филии по диагонал. Намазваме ги богато с плънката, аранжираме с резенче домат, стръкче мащерка и запичаме на парти грил. Салатата от нарязаните и овкусени зеленчуци разбъркваме, овкусяваме и поставяме в кошничка от запечен кашкавал.

Поднасяме принцесите върху листа от свежа маруля и гарнираме със салата от пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: