Начин на приготвяне
Козето сирене трябва да е от кремообразния вид - с твърда коричка, цилиндрична форма.
Изберете подходящият вид козе сирене, който е подобен по текстура на Камембер, но вкусът и формата са различни. То е кремообразно отвътре и с твърда коричка отвън, във вид на малко рулце. Оставете го на стайна температура 15-20 минути, преди да го приготвите.
Разбийте яйцето с щипка сол и в друга чинийка си пригответе галетата. Загрейте олиото на умерена до висока температура. Количеството му трябва да е достатъчно, за да покрива поне половината от сиренето.
Рулцето оваляйте първо обилно в яйцето и после в галетата, така че да се получи плътен пласт панировка. Изчакайте 1 минута тя да стегне и да се втвърди и пуснете в горещото олио.
Изпържете до златист загар от всички страни и извадете върху кухненска хартия, която да абсорбира излишната мазнина.
Положете сиренето в подходяща широчка чиния и залейте с боровинков топинг. Отстрани украсете с ягодовия и нарисувайте предпочитана от вас декорация. Стои красиво дори само да накапете от топингите върху чинията. Доукрасете с листата от свежа мента и сервирайте.
Това е идея за много лесно и бързо предястие. В същото време е с изискан вид и невероятно подходящо за празнични поводи и специални гости. С малко усилия - впечатляващ резултат.
Да ви е сладко!
Коментари