Магданозен чеснов сос със сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
447
2k
1k
922
3
18/12/2019
"От нас соса, от вас - ястието, към което ще го добавим "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 811
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се почиства, измива добре и се пасира заедно със стръковете, щипка сол и скилидките чесън.

За да се пасира по-лесно прибавете малко от киселото мляко. Когато магданозът се е превърнал в пюре, добавете сиренето и пасирайте за кратко.

Прибавете останалото кисело мляко и майонезата. Разбъркайте вече на ръка - с тел, за да се получи гладък сос.

Магданозеният чеснов сос със сирене е подходящ за пържени картофи, зелена салата, варени яйца, сандвичи и като заливка за солени палачинки с пълнеж.

Страхотен сос за зеленчуци!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар