Магданозен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4-5
"Дали ще го поднесете с месо, риба или картофи, няма значение. Той може да превърне всяко ястие в истински шедьовър!"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1 връзка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - от ½ лимон
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган олиото и запържете брашното до получаването на златист цвят. Залейте с млякото и варете до сгъстяване.

Нарежете на много ситно магданоза и го прибавете към млякото заедно с лимоновия сок.

Варете още 5 минути и махнете от котлона. Получава се гъст сос подходящ за меса и риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: