Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Люти чушлета с чесън и краставички

Люти чушлета с чесън и краставички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Люти чушлета с чесън и краставички
Снимка: Vannq88
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Супер апетитни люти чушлета, които не се нуждаят от допълнителна реклама!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1.5 кг
  • корнишони - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 връзка пресен или 1/2 глава стар
  • за марината
  • оцет - 1/2 ч.ч. винен
  • оцет - 1/2 ч.ч. балсамов
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушлетата и ги подсушете. Изпечете ги на грил тиган, скара или котлон, но не ги препичайте, трябва само леко да са минали термична обработка. След изпичане ги цепнете с нож по дължина.

Краставичките измийте и почистете. Нарежете ги на половина и след това по дължина на още половина. Нарежете чесъна, ако ползвате стар оставете скилидките цели.

Сложете в голяма тенджера оцета, захарта, олиото и солта.Разбъркайте всичко, добавете чесъна и нарязан на ситно магданоз. Сложете чушлетата и оставете така за два часа. Периодично ги разбърквайте.

Сложете във всяко бурканче от краставичките, допълнете с чушките и разпределете маринатата, като преди това отново я разбъркайте. Долейте по малко вода ако е необходимо за покриване на чушките и затворете с капачките.

Стерилизирайте за 10 минути след завиране. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: