Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сос за зеленчуци»Магданозен чеснов сос със сирене

Магданозен чеснов сос със сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Магданозен чеснов сос със сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"От нас соса, от вас - ястието, към което ще го добавим"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1/2 връзка
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 200 г високомаслено
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • краве сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се почиства, измива добре и се пасира заедно със стръковете, щипка сол и скилидките чесън.

За да се пасира по-лесно прибавете малко от киселото мляко. Когато магданозът се е превърнал в пюре, добавете сиренето и пасирайте за кратко.

Прибавете останалото кисело мляко и майонезата. Разбъркайте вече на ръка - с тел, за да се получи гладък сос.

Магданозеният чеснов сос със сирене е подходящ за пържени картофи, зелена салата, варени яйца, сандвичи и като заливка за солени палачинки с пълнеж.

Страхотен сос за зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: