Пангасиус филе на фурна

ДаниДаниНовак24
16/10/2012
"Имаме си специален тефтер, в който записваме онези ястия, които се приготвят много бързо и са страшно вкусни. И това е точно от тях!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 200
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се размразяват и се изчистват добре от останали парченца лед. Натриват се с лимон и подправка за риба и се подреждат в намаслената с половината олио тава.

Налива се виното, добавят се гъбите, нарязани на филийки и отгоре се поръсва с останалата мазнина. Пече се около 20 мин. на 200 градуса, налива се сметаната и се допича за още 5 мин.

Филето пангасиус се сервира горещо с парченце масло и поръсено с пресен магданоз. Подходяща гарнитура са задушени на пара зеленчуци и картофено пюре.

Много добре тази рецепта се получава и с филе или котлет от сьомга.

Рейтинг

5 19
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нели
Нели
13.12.2013 12:15
Сега ще го пробвам :) Дано се получи...
1
0
az
az
13.09.2013 16:59
Супер!
7
0