Начин на приготвяне
Страхотно пилешко филе на фурна с малко продукти, а много вкусно и лесно за приготвяне.
Срежете на две части всяко парче месо през средата, да се получат две средно тънки филета. Поръсете със сол, черен пипер и риган или мащерка.
Наредете месото в тава върху хартия за печене, пригответе заливката.
В купа се разбива яйцето с олио. Добавете настърган кашкавал, нарязан ситно магданоз и разбъркайте добре.
Обелете на ленти тиквичката и нарежете на средно тънки ленти.
Сложете върху всяко парче пилешко филе по една лента тиквичка и леко я поръсете със сол.
Отгоре разпределете яйчено-кашкавалената смес.
Печете в загрята фурна 180°C около 20 минути, после свалете фолиото и запечете до златисто.
Сервирайте със сезонни зеленчуци печеното пилешко. Сочно и много вкусно, за да ви е вкусно!
Коментари