Начин на приготвяне
Нарежете сварените предварително в подсолена вода пилешки гърди на малки кубчета. Почистете и сварете морковите и картофите, след като се охладят, настържете на ренде поотделно.
Разделете сварените яйца на жълтъци и белтъци, настържете на ренде поотделно. Смесете майонезата със счукания чесън и черен пипер на вкус. Отделно нарежете киселите краставички на малки кубчета, а лука - на ситно, поотделно.
В подходяща чиния поставете ринг и започнете да редите салатата по следния начин:
Разпределете по дъното равномерно половината картофи, поръсете със сол на вкус и половината ситно нарязан лук, намажете с майонеза на тънко. Следва половината пилешко месо, и намажете с майонеза, киселите краставички и отново намажете с майонеза. Отново останалото пилешко месо и пак майонеза. Ред е останалите картофи, посолете ги и поръсете с останалия лук, намажете с майонеза.
От жълтъците направете главичката на куче, от белтъците - муцунката, а от настърганите моркови - ушичките, вежди, очи, мигли, уста и носле - от нарязани маслини. Езичето с колбас, а с останалите моркови, жълтъци и белтъци, облепете редената салата отстрани.
С тази рецепта ви пожелавам Честита и Щастлива Нова Година!