Начин на приготвяне
Порционирайте измитото и подсушено пилешко месо. Смесете подправките с бирата и полейте вътре и отвън пилето с нея.
През това време почистете зеленчуците. Бататите нарежете на парчета, а в тиган сложете малко мазнина да се сгорещява.
Запържете нарязания ситно лук, чесън и гъби. Добавете малко подправки.
В подходяща голяма тава сипете малко мазнина на дъното и разпределете картофите, като поръсите и тях с малко подправки.
Отгоре добавете запържените зеленчуци и разпределете пилешкото. Полейте с маринатата и малко олио при нужда.
Покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна за около 50 минути - 1 час.
Пилето с гъби и картофи е готово.
Коментари