Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с гъби и картофи

Пиле с гъби и картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пиле с гъби и картофи1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Само да опитате това вълшебно Пиле с гъби и картофи и ще останете впечатлени от перфектния му вкус!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле
  • картофи - 1 кг батати
  • гъби - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • люти чушки - 1 - 2 по желание
  • бира - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте измитото и подсушено пилешко месо. Смесете подправките с бирата и полейте вътре и отвън пилето с нея.

През това време почистете зеленчуците. Бататите нарежете на парчета, а в тиган сложете малко мазнина да се сгорещява.

Запържете нарязания ситно лук, чесън и гъби. Добавете малко подправки.

В подходяща голяма тава сипете малко мазнина на дъното и разпределете картофите, като поръсите и тях с малко подправки.

Отгоре добавете запържените зеленчуци и разпределете пилешкото. Полейте с маринатата и малко олио при нужда.

Покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна за около 50 минути - 1 час.

Пилето с гъби и картофи е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

калия симеонова
калия симеонова
Охаа! Перфектно!
27.10.2012 15:31