Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле със гъби, картофи и чесън

Печено пиле със гъби, картофи и чесън

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
85742457
Печено пиле със гъби, картофи и чесън
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Най-вкусната комбинация - печено пиле с чудна гарнитура и ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 или 1/2 цяло
  • картофи - 2 бр.
  • гъби - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки счукан
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • къри
  • пилешки бульон - 1 кубче по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко сварих пилешкото месо, за да икономисам времето за печене.

Отделно в тенджера с олио задуших малко гъбите /едро нарязани/, към тях добавих сол и подправките.

В тава изсипах задушените и подправени гъби, счукания в хаванче чесън, добавих и едро нарязаните картофи и пилето, подправено с подправки на вкус и леко омазнено с олио.

Добавих 1 ч.ч. от бульона, в който е вряло пилешкото месо.

Сложих алуминиево фолио и готвих сочното пиле на фурна около 45 минути.

След това свалих фолиото и допекох до златисто печеното пиле със гъби, картофи и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходно!
25.08.2020 20:17
3
1
Покажи всички подкоментари