Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с кюфтета и твърд Камамбер

Спагети с кюфтета и твърд Камамбер

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85455119315
Спагети с кюфтета и твърд Камамбер
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Звучи ли ви като нещо, от което ще искате веднага две порции?"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • За кюфтетата
  • кайма - 250 г
  • кимион - 1 щипка
  • сол - 1 Щипка
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • За сос
  • доматено пюре - 250 г
  • зехтин - + масло за запръжката
  • босилек - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки пресен
  • маслини - около 10 по - едри или 15 по - дребни
  • камамбер - 150 г сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят кюфтетата, като за целта се омесва каймата заедно със ситно нарязания лук, яйцето и магданоза. След това се прибавят и сухите подправки.

Когато всичко се омеси хубаво, се оставя настрани за около 15-20 минути, за да почине. След това оформените кюфтета се пекат на скара, като е препоръчително да са леко алангле.

След като кюфтетата са готови, се прави сосът. В тенджера се слагат малко зехтин и малко масло и след като се сгорещят, към тях се прибавят накълцаните кюфтета. Запържват се за не повече от 1-2 минути, след което към тях се прибавят доматеното пюре и смазаният на паста чесън.

Полученият сос се оставя да ври на слаб огън за около 5 минути. След това към него се прибавят маслините, нарязани на дребно, както и босилекът и черният пипер. Ако доматите са се сгъстили, към соса се прибавя малко вода.

Най-накрая се слага половината от сиренето, което предварително е настъргано или нарязано на дребно. Сосът се оставя да къкри, докато сиренето се разтопи.

През това време в тенджера се налива вода и след като заври, към нея се прибавят спагетите заедно с малко зехтин, за да не залепнат, след като се отварят.

След като спагетите са оварени, се оформят порции. Може да се сложи първо пастата, после сосът и отгоре останалата част от сиренето и накрая няколко цели маслини, а може и всичко да се обърка и да се сервира така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: