Начин на приготвяне
Първо се приготвят кюфтетата, като за целта се омесва каймата заедно със ситно нарязания лук, яйцето и магданоза. След това се прибавят и сухите подправки.
Когато всичко се омеси хубаво, се оставя настрани за около 15-20 минути, за да почине. След това оформените кюфтета се пекат на скара, като е препоръчително да са леко алангле.
След като кюфтетата са готови, се прави сосът. В тенджера се слагат малко зехтин и малко масло и след като се сгорещят, към тях се прибавят накълцаните кюфтета. Запържват се за не повече от 1-2 минути, след което към тях се прибавят доматеното пюре и смазаният на паста чесън.
Полученият сос се оставя да ври на слаб огън за около 5 минути. След това към него се прибавят маслините, нарязани на дребно, както и босилекът и черният пипер. Ако доматите са се сгъстили, към соса се прибавя малко вода.
Най-накрая се слага половината от сиренето, което предварително е настъргано или нарязано на дребно. Сосът се оставя да къкри, докато сиренето се разтопи.
През това време в тенджера се налива вода и след като заври, към нея се прибавят спагетите заедно с малко зехтин, за да не залепнат, след като се отварят.
След като спагетите са оварени, се оформят порции. Може да се сложи първо пастата, после сосът и отгоре останалата част от сиренето и накрая няколко цели маслини, а може и всичко да се обърка и да се сервира така.