Млечно плато

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Млечно плато
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Предупреждаваме - пие много вино и води до приятни спомени, консумирайте на собствен риск"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • топено сирене - 2 пакета натурално
  • мак - 2 пакет (20 г)
  • сусам - 2 пакет (20 г)
  • доматчета - 3 бр. за декорация на платото
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме яйцата в студена солена вода и ги сваряваме.

Разтваряме пакетите мак и сусам в две отделни купички. Обелваме от фолиото топените сиренца и овалваме половината бройки в сусам, а другите - в мак.

Режем кашкавала на филийки.

Сварените яйца обелваме и режем по средата на зиг-заг, за да се получи цветя от половинките.

Измиваме и подсушаваме доматите. Режем от дъното дълга лентичка (все едно белим картоф) и след това навиваме, за да се получи розичка. Редим в продълговат поднос.

В краищата слагаме кашкавалените лентички, до тях - топените сиренца, а отстрани редим яйцата.

Най-отгоре слагаме доматените розички за декорация на платото.

Млечното плато е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: