Начин на приготвяне
Слагаме яйцата в студена солена вода и ги сваряваме.
Разтваряме пакетите мак и сусам в две отделни купички. Обелваме от фолиото топените сиренца и овалваме половината бройки в сусам, а другите - в мак.
Режем кашкавала на филийки.
Сварените яйца обелваме и режем по средата на зиг-заг, за да се получи цветя от половинките.
Измиваме и подсушаваме доматите. Режем от дъното дълга лентичка (все едно белим картоф) и след това навиваме, за да се получи розичка. Редим в продълговат поднос.
В краищата слагаме кашкавалените лентички, до тях - топените сиренца, а отстрани редим яйцата.
Най-отгоре слагаме доматените розички за декорация на платото.
Млечното плато е готово.