Начин на приготвяне
Пилешкото филе са нарязва на тънки ивички с големина по желание. Поръсва се със сол, соев сос, подправката за барбекю и половината от прясното мляко.
Филенцата се оставят да престоят в хладилник за 20 минути, за да поемат от маринатата. Сиренето се нарязва на малки кубчета и се поставя във фризера за 15 минути.
Към пресятото брашно добавете разбитите яйца и бирата и разбъркайте, докато сместа стане еднородна. Сварените до готовност картофи се намачкват и се овкусяват със сол и черен пипер.
С влажни ръце се оформят топченца /големината е по желание/ и те се оставят в камерата за 15 минути.
След като извадим сиренето и картофените топчета от фризера, ги овалваме първо в брашно и после в бирената панировка. Пържат се в силно сгорещено олио до златист цвят. Пилешките филенца се овалват в корнфлейкс и също се пържат до златисто.
Чесновият сос се приготвя като смесим киселото мляко, майонезата и чесън на прах.