Млечно реване

DianaDiana
Чирак
61382831
Млечно реване
Снимка: Diana
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Един по-различен но много вкусен прочит на любимото ни реване и не тежи като другите сладкиши със захарен сироп"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за сиропа
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 бр.
  • или
  • портокалова кора - 1 ч.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво яйцата и захарта на пухкав крем. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавяйте на порции, като разбърквате с шпатула.

Сипете сместа в правоъгълна форма с хартия за печене и сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна до готовност. Готовият сладкиш се оставя да изстине напълно.

Изважда се от фурната и се оставя напълно да се охлади.

За да приготвите сиропа, загрейте прясното мляко със захарта и ароматите. Бъркайте, докато всичко се хомогенизира и оставете леко да се охлади.

Залейте със сиропа студения блат, оставете реването напълно да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: