Сиренца пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сиренца пане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Сиренца пане да похапнем едно-две, а на който му се услади, да похапне даже три. Можем да римуваме и с четири, но ще ни дойдат много сиренцата"

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г твърдо и зряло
  • яйца - 2 - 3 броя
  • картофено пюре - на прах, или брашно
  • галета - 2 с.л.
  • корнфлейкс - 1/2 ч.ч. ситно смлян
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на кубчета с еднаква големина. Сложете ги в камерата за 10-15 минути.

Разбийте яйцата и загрейте мазнина за пърженето. Овалвайте всяко сиренце в картофено пюре, смесено с галета, яйца и корнфлейкс и пускайте да се изпържат до приятен загар от двете страни.

За по-плътна панировка може да овалвате 2 пъти в яйце и галета с картофено пюре.

Готовите панирани сиренца отцеждайте върху решетка с кухненска хартия отдолу.

Сиренцата пане са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Мерси за рецептата ще я пробвам много скоро
25.09.2018 16:35
Детелина
Детелина
Преди сервиране ги залейте с малко мед
08.06.2013 19:49
2