Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Хрупкави ароматни сиренца

Хрупкави ароматни сиренца

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Хрупкави ароматни сиренца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Обожаваме хрупкави предизвикателства, особено ако някой предложи към тях и студена биричка"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г краве
  • босилек - 2 - 3 щипки
  • чесън на прах - 2 - 3 щипки
  • орехи - 2 - 3 щипки ситно смлени
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • картофено пюре - на прах
  • брашно - за панировката
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарязваме сиренето на удобни за паниране ленти и го поръсваме с босилека, чесъна и орехите.

2. Картофеното пюре (което не го разтваряме, а се използва в сухо състояние) и брашното ги сипваме в отделни съдове, а яйцата ги разбиваме с телена бъркалка.

3. Сиренцата ги овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца, изваждаме ги и ги овалваме в картофеното пюре.

4. Пържим ги до златисто в сгорещено олио, на маслена баня. При пържене на маслена баня, мазнината трябва да покрива продуктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: