Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебапчета»Сръбски бургер с кебапчета

Сръбски бургер с кебапчета

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575523335271
Сръбски бургер с кебапчета1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За кебапчетата
  • свинско месо - 500 г смляно
  • телешко месо - 200 г смляно
  • агнешко месо - 100 г смляно
  • лук - 1 голяма глава, много ситно нарязан
  • чесън - 1 скилидки, пресован
  • морска сол - 1/2 с.л. смляна
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 ч.л. (или на вкус)
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • газирана вода - 180 мл
  • питка - 1 бр. домашна или готова
  • За гарнитура
  • лук - 1/2 глава
  • лютеница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме много добре всички продукти, изброени по-горе, до оформянето на пластична еднородна маса.

Каймата се оставя да втаса поне 2 часа в хладилника или за цяла нощ.

Оформяме кебапчетата - тук трябва да имаме предвид, че сръбските кебапчета са по-малки от нашите, с дължина 10 см.

За един бургер се ползват 5 броя за средна питка.

Изпичаме добре кебапчета на скара, барбекю, грил или лека намазнен грил тиган.

Разрязваме питката по средата, поставяме кебапчетата, нарязан на средни парчета суров лук и лютеница. За повече автентичност на рецептата може да замените лютеницата с айвар.

И както биха казали сърбите Пријатно! (Prijatno! ) - Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: