Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Тинктури»Домашна Клеева Тинктура

Домашна Клеева Тинктура

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988371
Домашна Клеева Тинктура
Снимка: Десислава Дончева
2 / 3
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Активирайте жизнената си енергия с домашна клеева тинктура"

Необходими Продукти

  • етилов спирт - 100 мл
  • прополис - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зимните месеци е най важно да засилим имунитета си ида успеем да се защитим от грип и настинки. Именно за това ще ви разкрием как се прави домашна клеева тинктура, за какво е подходяща и как да я използваме, за да извлечем най-голяма полза от лечебните ѝ свойства.

Нужни са ви 30 г пчелен клей /прополис/ и 100 мл спирт. За ваше улеснение може да замразите клея във фризер за по-лесно настъргване и се залива с алкохола. Съхранява се 6 дни на тъмно и прохладно място и след прецеждане вашата тинктура е готова.

Приема се по половин чаена лъжичка, разтворена във вода, или друга течност за повдигане на имунитета.

При силна хрема и ангина, както и за облекчаване симптомите при синузит е хубаво да поставите във всяка ноздра за няколко минути по едно памучно тампонче напоено с тинктурата.

При гнойна ангина най-добри лечебни качества на тинктурата може да извлечете чрез гаргари. Течността, която ви е необходима, се приготвя от 50 мл от тинктурата и 100 мл вода за предпочитане преварена.

Тинктурата може да се използва при лекуване на гъбички по ноктите. Необходимо е само няколко пъти да се намазват с тинктурата, без да се разрежда и след това да избягвате поне 1 час мокрене на ноктите.

Също така тя лекува и акне.

При високо кръвно налягане може да приемате по 3 пъти на ден по 20 капки, разтворени във вода или мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
това наистина е много добър природен стимулант за имунитета. Днес я сложих, надявам се след седмица да мога да споделя и снимки
08.01.2020 17:37
Златко Колев
Златко Колев
недейте лъжете хората 30гр клей се разтваря в по малко спирт защото не може се разтвори цялото съдържание на клей. после се теглят отаиките и тогава се разрежда със спирт да се достигне процентното съдържание на клей.
18.09.2018 11:54
6