Начин на приготвяне
Измийте добре мандарините с хладка вода и изчеткайте старателно коричката им, за да се отстранят всички нечистотии между порите, след това обелете.
За направата на тинктура ще използваме именно кората на този цитрусов плод, тя е богата на етерични масла, витамини, минерали, антиоксиданти, каротеноиди, фитонциди и други вещества, действащи благоприятно на белите дробове и дихателната система, както и при различни възпаления.
По тази причина тинктурата от кори на мандарина има облекчаващо и благотворно влияние при бронхити, пневмония, суха кашлица, както и се използва за по- добро отхрачване.
Коричките от плода може да изсушите за няколко дни или да използвате веднага.
Поставете в стъклен съд, който се затваря добре херметически. Залейте ги с алкохола и оставете да престоят 1 седмица на тъмно.
Прецедете течността и отново съхранявайте в стъкленият съд или шишенце, винаги добре затворен.
Приемайте по 20 капки на гладно преди хранене (2-3 пъти на ден), разтворени в чаша вода.
Невероятно е колко ползи можем да извлечем от корите от мандарини, които често изхвърляме, а не трябва.
Бъдете здрави и използвайте дадените ни от природата дарове, за да помогнете на вашия организъм да се пребори с болести и неразположения.