Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Лесна рецепта при лениви черва

Лесна рецепта при лениви черва

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Лесна рецепта при лениви черва3 / 3
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Накарайте ленивите черва да се размърдат с тази лесна рецепта"

Необходими Продукти

  • ленено семе - 1 ч.л.
  • минерална вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е лесна за изпълнение и много ефективна при проблеми с лениви черва, нередовно ходене до тоалетна или хроничен запек (констипация).

Вечер преди лягане се изсипва една равна чаена лъжица сурово ленено семе в кафена чашка и се залива с минерална вода. Леко се разбърква и се оставя на стайна температура до сутринта - трябва да престои поне осем часа.

Сутрин на гладно се изяждат зрънцата заедно с водата. Вода почти няма, защото семенцата са набъбнали и са поели цялата течност, а ако е останала малко, то тя е като желе.

Дозата е за еднократно ползване и се приготвя нова за всеки ден. По желание може да я смесите с кисело мляко, да я добавяте към смути или към каша с овесени ядки или корнфлейкс в добавка към закуската ви.

Ако искате да направите цялостно прочистване на храносмилателната система, на втората седмица количеството ленено семе се увеличава на две чаени лъжици, на третата - на три чаени лъжици, на четвъртата се намалява отново на две чаени лъжици и след нея се продължава по първоначалната доза от една чаена лъжица на ден.

Може да се приема неограничено време и няма никакви странични ефекти.

Лесната рецепта при лениви черва е много полезна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Бих искала да добавя нещо.Важно е лененото семе да не е на зрънца,защото тогава не се усвоява от организма,а се изхвърля.Обвивката му трябва да е пропукана,което означава-счукано или смляно.
26.01.2018 15:45
2
3
1
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
Забравих само да спомена, че "ефектът" след приема на сутрешната доза с ленено семе настъпва след около 11 - 12 часа, т.е. ако сте я приели към 8 часа сутринта, някъде към 20 часа ще има резултат.
26.01.2018 13:15
12