Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Чорба от агнешко шкембе и черва

Чорба от агнешко шкембе и черва

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Чорба от агнешко шкембе и черва
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"По-вкусна от традиционната и много по-лесна за приготвяне шкембе чорба с агнешки чревца"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 1 бр. сварено
  • агнешки черва - от 1 комплект сварени
  • олио - 70 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 1.5 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1 щипка
  • за заливка
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сварените шкембе и агнешки черва на ситно.

Нагрейте олиото и добавете брашното и запържете до лека промяна на цвета му. Налейте топлата вода и разбъркайте много добре до гладка смес.

Добавете нарязаните дреболии, пресованата скилидка чесън, посолете на вкус и варите около 5 минути на слаб огън.

Налейте прясното мляко и поръсете с щипка черен пипер, варите около 3 минути след завирането.

Разтопете и нагрейте маслото, добавете червения пипер, разбъркайте и веднага залейте чорбата със заливката – тя е лицето на шкембе чорбата.

При сервиране поръсете в купата с лют червен пипер на вкус.

Чорбата от агнешко шкембе и черва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: