Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за здраве»Лечение на счупени стави с черупки от яйца

Лечение на счупени стави с черупки от яйца

СимонаСимона
Новак
1915248
Лечение на счупени стави с черупки от яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
22 мин.
"Счупените стави ще зараснат много по-бързо ако приемате черупки от яйца по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • черупки от яйца - поне 10 бр.
  • мед - или кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черупките се измиват хубаво и се маха от вътрешната страна ципата.

Слагат да се пекат до покафеняване. Вече като са изпечени, се смилят на прах и се слага в мед или в кисело мляко за една нощ да престоят.

Приема се сутрин на гладно по една супена лъжица.

Черупките са много богати на калций.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Рецептата сме изпробвали вкъщи преди години, когато при катастрофа майка ми си счупи ръката на няколко места. Благодарение на тази смес - яйчени черупки с мед, счупените кости заздравяха без операция, само с гипс. Желателно е обаче, яйцата да са домашни и пресни, и много хубаво да се измият с гореща вода и сапун, преди да се отделят черупките. Когато са домашни, не е нужно да се изпичат във фурна, а само да се оставят за няколко часа да изсъхнат на стайна температура. След това се смилат в електрическа кафемелачка - получава се брашно. Яйченото брашно се смесва с пчелен мед в съотношение 1:1, разбърква се хубаво и се държи на хладно място, но не в хладилник. Медът е консервант, затова може да си направите по-голяма доза.
Количеството е една кафена лъжичка сутрин на гладно, и не трябва да се надвишава, защото може да доведе до образуването на камъни в жлъчката и бъбреците.
26.01.2018 10:45
10
1