Запарка от чубрица при високо кръвно и стомашни проблеми

26/01/2018
Диана Андрова
отДиана АндроваГотвач15410231
"Ароматната подправка ще се справи и с високото кръвно и стомашни проблеми "
Приготвяне1 мин.
Готвене10 мин.
Общо11 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 479
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл
  • чубрица - 1 клонка /стрък от един корен/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Освен в кулинарията чубрицата има приложение и в народната медицина. Тази запарка помага при високо кръвно налягане, главоболие, виене на свят, сърцебиене, при жажда от захарна болест, повръщане, нервни припадъци и др.

Освен това има положителен ефект и при стомашно-чревни заболявания (стимулира стомашната и чревна дейност) като болкоуспокояващо и укрепващо средство. Има отхрачващо действие.

Употребява се против повръщане, в някои случаи при бъбречни, чернодробни, жлъчни исърдечни болести.

Аз приготвям запарката, като слагам водата в чайника и след като заври, начупвам чубриката. След като поври около 5 мин, го дърпам от огъня и го пресипвам в чаша, покривам с чинийка да се задуши и да изстине.

Съдържанието го разпределям на 3-4 приема за през целия ден.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар