Начин на приготвяне
Белим картофите и ги измиваме. Режем ги на парчета и ги слагаме в тенджера с вода. Прибавяме сол на вкус и варим картофите до готовност. Не трябва да са преварени.
Като са готови, картофите ги вадим и ги оставяме да изстинат. Настъргваме ги на едрото ренде в купа.
Краставичките ги режем на четири през средата и после по ширина, т.е на тънки парченца четвъртинки.
Яйцата сваряваме във вода на котлона до твърдо сварени. Обелваме яйцата.
Взимаме си прозрачна йена. Слагаме на дъното на йената количеството на два настъргани картофа. Върху тях разпределяме 2 нарязани краставички.
Върху разпределените краставички настъргваме с рендето 1 яйце. В купичка смесваме майонезата и крема сиренето и го объркваме много добре.
С тази смес мажем отгоре картофената салата. Така редим два пъти. Третият път е картофи, краставички, майонеза с крема сирене и яйце.
Салатата с майонеза и крема сирене е готова.