Начин на приготвяне
В голяма и дълбока купа слагаме брашното. Към него добавяме сухата мая и разбъркваме. Добавяме прясното мляко и майонезата.
Разбъркваме с дървена бъркалка, след което замесваме тестото. Удряме го в намаслен плот около 50-100 пъти, за да втаса по-бързо.
След втасването тестото се разделя на части, които се разточват и нарязват на ленти.
В широкия край на лентите се слага по малко крема сирене и се завива на рулце. По същия начин се прави и с останалото тесто. Подреждаме в намаслена форма за кекс.
Намазваме питката добре с разбит жълтък и наръсваме със сусама и чубрицата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.
След печенето покриваме с фолио или завиваме с влажна кърпа.