Начин на приготвяне
От съставките за дресинга трябва да получите 1/4 чаша подготвен италиански дресинг.
Вземете тенджера с вода и гответе тортелините според инструкциите на опаковката, като ги изведете 1 до 2 минути преди времето, отбелязано върху опаковката, за да ги запазим al dente.
Охлаждат се до стайна температура преди сглобяването на салатата върху шишчето.
За да се събере, започнете с чери домат, за да задържите здраво всичко на шишчето. След това добавете тортелин, парче салам, сгънат на четвъртина, друга тортелин, половин артишок, домат, тортелин, салам и накрая друг тортелин.
Повторете с останалите шишчета по същия начин.
В малка купа смесете заедно италианския дресинг и майонеза.
Подредете шишчетата върху чиния, полейте с дресинга и сервирайте.