Торта Шоколадово изкушение с карамелизиран портокал

07/02/2018
"Казват, че най-прекият път към женското сърце минава през парче торта Шоколадово изкушения с карамелизиран портокал "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г тип 500
  • захар - 150 г
  • газирана вода - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • какао - 3 с.л.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • За крема
  • сладкарска сметана - 250 мл течна
  • масло - 100 г безсолно
  • захар - 50 г
  • За глазурата тип ганаш
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • натурален шоколад - 180 г черен
  • масло - 80 г безсолно
  • За карамелизирания портокал
  • портокал - 1 голям
  • захар - 150 г
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивате яйцата и захарта до получаване на пухкава кремообразна маса, постепенно и при внимателно разбъркване добавяте брашно до неговото му поемане и получаването на еднородна и без бучки смес. След това добавяте газираната вода, в която предварително сте погасили амонячната сода, какаото и олиото, като отново много внимателно разбърквате сместа.

Разделяте я на две и печете всяка част в предварително загрята на 180 градуса фурна в правоъгълна форма за торта или тава, покрита с хартия за печене.

През това време приготвяте крема, като за целта разбивате сметаната на твърд сняг, а маслото и захарта на пухкав крем. След което ги смесвате до получаване на еднородна маса.

С така получения маслен крем намазвате единия от блатовете, но след тяхното напълно охлаждане. Покривате с другия блат и заливате с глазурата от ганаш, която пък приготвяте по следния начин.

В касерола слагате сметаната да заври, добавяте натрошения черен шоколад и маслото и бъркате, докато шоколадът и маслото се разтопят на изключен котлон. Залива се, докато не е на пълно охладен ганашът.

А за карамелизираните портокали са Ви необходими 1 портокал, захар и вода. Портокала обелвате и разделяте на резенчета.

От захарта и водата приготвяте карамел, в който много внимателно потапяте портокаловите резенчета, които, след като се охладят, се украсява тортата с тях.

Да Ви е сладко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар