Начин на приготвяне
В купа разбивате яйцата и захарта до получаване на пухкава кремообразна маса, постепенно и при внимателно разбъркване добавяте брашно до неговото му поемане и получаването на еднородна и без бучки смес. След това добавяте газираната вода, в която предварително сте погасили амонячната сода, какаото и олиото, като отново много внимателно разбърквате сместа.
Разделяте я на две и печете всяка част в предварително загрята на 180 градуса фурна в правоъгълна форма за торта или тава, покрита с хартия за печене.
През това време приготвяте крема, като за целта разбивате сметаната на твърд сняг, а маслото и захарта на пухкав крем. След което ги смесвате до получаване на еднородна маса.
С така получения маслен крем намазвате единия от блатовете, но след тяхното напълно охлаждане. Покривате с другия блат и заливате с глазурата от ганаш, която пък приготвяте по следния начин.
В касерола слагате сметаната да заври, добавяте натрошения черен шоколад и маслото и бъркате, докато шоколадът и маслото се разтопят на изключен котлон. Залива се, докато не е на пълно охладен ганашът.
А за карамелизираните портокали са Ви необходими 1 портокал, захар и вода. Портокала обелвате и разделяте на резенчета.
От захарта и водата приготвяте карамел, в който много внимателно потапяте портокаловите резенчета, които, след като се охладят, се украсява тортата с тях.
Да Ви е сладко.