Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Орехова торта с парченца шоколад и кафе

Орехова торта с парченца шоколад и кафе

Орехова торта с парченца шоколад и кафе
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Диетата няма никакъв шанс пред тази орехова торта с парченца шоколад и кафе"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г краве
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кафе - 5 с.л. Еспресо
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 капсула
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • черен шоколад - 100 г
  • смлени орехи - 100 г
  • За глазурата
  • масло - 50 г краве
  • кафе - 2 с.л. Еспресо
  • ром - 1 ч.л.
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват предварително омекотеното масло със захарта на пухкав крем. Към крема се прибавят яйцето и кафето. Сместа се разбърква.

Прибавят се предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията. След разбъркване се добавят смлените орехи и шоколадът, натрошен на малки парченца (могат да се използват също така шоколадови капки).

След хубаво размесване на продуктите сместа се изсипва във форма, покрита с хартия за печене.

Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Докато се пече, се приготвя глазурата. За целта се разтопява кравето масло и към него се добавят кафето, ромът и пудрата захар.

Всичко се разбива с миксер, докато се получи плътен крем.

С този крем се намазва изпеченият и изстинал блат.

Ореховата торта с парченца шоколад и кафе е готова.

Рецептата за ореховата торта е адаптирана от Полезните.ком.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: