Начин на приготвяне
Приготвяме си тортените блатове по следният начин.
Разбиваме си яйцата най-добре с помощта на миксер. Към тях добавяме захарта и продължаваме да разбиваме до пухкава смес.
Добавяме брашното и олиото и разбъркваме на ръка. Към сместа добавяме и нарязаните на ситно орехи. Сместа е готова за блатовете.
Разделяме сместа в три еднакви съда, който намазваме с масло.
Постиламе дъната им с хартия за печене и разпределяме сместа за блатовете във формите. Печем за 15 минути на 190 °C.
Подготвяме си сметановия крем, като разбиваме сметаната с помощта на миксер и добавяме към нея ванилията и пудрата захар.
За кафявия крем разбиваме маслото с помощта на миксер, след това добавете половината захар и разтворимото кафе, което добавяме на тънка струйка към масло.
Започваме да си сглобяваме тортата, като поставяме първия блат.
Върху него нанасяме обилно количество от кафявия крем.
Отгоре поставяме втория блат и върху него отново разстелете кафявия крем.
Най-отгоре поставяме третия блат .
Върху него нанасяме сметановия крем, както и отстрани на ореховата торта.
Нарязаните орехи нанасяме с ръце в страни на тортата, както и отгоре.
Поставяме в хладилника за около час новогодишната орехова торта с кафе.