Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Орехова торта с кафе по руски

Орехова торта с кафе по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Орехова торта с кафе по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Най вкусните сладкиши са с шоколад... и орехи. Насладете се на тази бомбастична фантастична торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 300 г
  • кафе - 12 с.л. еспресо
  • брашно - 270 г
  • сода - 1 ч.л.
  • орехи - 200 г (смлени)
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 200 г
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се белтъците на 4 яйца. Четири жълтъка се смесват със захарта, накрая се добавя кафето и се разбърква всичко. Постепенно се добавят 200 грама брашно, смесено със содата и с половината орехи.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото. Тестото се излива върху намазана с мазнина и поръсена с 20 грама брашно тава.

Пече се на 220 градуса до готовност и се охлажда. Блатът се разрязва на две. Кремът се приготвя, като прясното мляко се смесва с останалото брашно и ванилията и се вари до сгъстяването при непрекъснато бъркане.

Охлажда се и се смесва с 200 грама масло, разбито с един жълтък и с пудрата захар. Разбива се до гладка смес. Единият блат се намазва с половината крем, отгоре се слага другият и се намазва с останалия крем.

Приготвя се глазура от шоколада, който се разтопява с останалото масло на водна баня. Тортата се залива с глазурата и се украсява с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: