Начин на приготвяне
Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. В суха купа разбиваме яйцата и тръстиковата захар с миксер много добре. После слагаме водата и олиото и продължаваме да разбиваме с миксера дълго.
Пресяваме брашното с бакпулвера в отделна купичка с помощта на сито. Докато разбиваме с миксера, слагаме на части и брашното. Объркваме много добре кашата.
В малка купичка слагаме 4 с.л. от кашата и вътре добавяме какаото и разбъркваме. Намазняваме с масло форма за кекс и набрашняваме добре. Изсипваме част от кашата. Върху нея слагаме на места какаовата смес.
С вилица с въртеливи движения разбъркваме. Следва втори ред бяла каша и пак тъмна каша. Разбъркваме с въртеливи движения с вилица. И така три пъти редуваме.
Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна. Вадим го от формата, като поизстине, и поръсваме с пудра захар с цедка. Да ви е сладко!