Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с ябълки и тръстикова захар

Банички с ябълки и тръстикова захар

Банички с ябълки и тръстикова захар
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • ябълки - 5 бр.
  • кафява захар - 1 к.ч. тръстикова
  • олио - 100 мл за поръсване
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се почистват от семената и се настъргват на едро ренде.

Взема се една кора и се намазва леко с олио. Отгоре се разпределя по цялата площ настъргани ябълки, поръсваме канела и кафява захар. Навиват се на руло, а то се завива на охлюв.

Така се оформят всички охлюви. Нареждат се в широка намазана с олио тава или върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване около 25 минути.

Изваждат се в чиния и поръсваме обилно с пудра захар.

Да си оближеш пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: