Начин на приготвяне
На водна баня разтопете шоколада с маслото.
Разстелете бутертестото и с намокрен нож го нарежете на тънки ленти с широчина около 0.5 см.
С помощта на четка намажете лентите с шоколад.
Постелете върху тавичка хартия за печене, намажете я с олиото, за да не залепва.
Навийте лентите тесто на спирали, като накрая ги оформите като сърца.
С намокрени пръсти щипнете хубаво тестото от долната страна на сърцето, за да не се развие при печене.
Печете бутерките в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (няколко минутки) на средна решетка и включен вентилатор.
Поднесете като романтична закуска с кафето, гарнирайте с ягоди и шоколад по желание.
Шоколадовите бутерсърца са готови.