Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Шоколадови бутерсърца

Шоколадови бутерсърца

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Шоколадови бутерсърца
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Може да е от бутертесто, но това е сърцето ни и то е ваше"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • шоколад - 100 г тъмен
  • масло - 25 г
  • олио - 1 - 2 с.л. за намазване
  • ягоди - за декорация по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня разтопете шоколада с маслото.

Разстелете бутертестото и с намокрен нож го нарежете на тънки ленти с широчина около 0.5 см.

С помощта на четка намажете лентите с шоколад.

Постелете върху тавичка хартия за печене, намажете я с олиото, за да не залепва.

Навийте лентите тесто на спирали, като накрая ги оформите като сърца.

С намокрени пръсти щипнете хубаво тестото от долната страна на сърцето, за да не се развие при печене.

Печете бутерките в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (няколко минутки) на средна решетка и включен вентилатор.

Поднесете като романтична закуска с кафето, гарнирайте с ягоди и шоколад по желание.

Шоколадовите бутерсърца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: