Шоколадови ореховки

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768106001
Шоколадови ореховки
Снимка: Златина Желязкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • орехи - 300 г печени и натрошени на ситни парчета
  • пудра захар - 450 г
  • какао - 60 г
  • сол - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • белтъци - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват какаото, пресятата пудра захар и солта. Добавят се орехите и се разбъркват.

Прибавят се белтъците и ванилията и се разбърква цялата смес.

Получава се гъста смес. Разбърква се с лъжица и няма нужда от миксер. В тава с хартия се слага по 1 лъжица от сместа и се оформят като бисквитки.

Слага се по малко от сместа, за да не се разлива, тъй като при печенето се надуват. Пекат се на предварително загрята фурна на 160 градуса между 12 и 16 минути.

При горната част на ореховките се получава като коричка. Не трябва да се препичат, за да не станат твърди. Когато изстинат, се отделят лесно от хартията.

Шоколадовите ореховки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: