Начин на приготвяне
За направата на тези вкусни Линцери от маслото на стайна температура с пудрата захар омесваме, докато омекне. Добавяме жълтъците и какаото.
Прибавяме пресятото брашно и омесваме топка маслено тесто.
Завиваме във стреч фолио и прибираме в хладилник за 1/2 час.
Изваждаме и разточваме на лист с дебелина 2-3 мм. Изрязваме с обла форма кръгове.
С половината от кръговете изрязваме по малка дупка в средата. Включваме фурната на 180°C да загрее.
Нареждаме празничните сладки в тава, застлана с хартия и печене, в загрятата фурна за кратко.
Изпечените сладки, като се извадят, са меки, но като изтинат стават твърди като бисквити.
Слепваме със сладко цялата и отгоре тази с дупката.
Поръсваме слепените сладки с пудра захар.
Весели празници с тези шоколадови Линцери.