Шоколадови Линцери

Шоколадови Линцери
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
26
"Шоколадови линцери за вашата коледна трапеза и страхотно настроение!"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • какао - 2 с.л.
  • краве масло - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • сладко - за слепване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тези вкусни Линцери от маслото на стайна температура с пудрата захар омесваме, докато омекне. Добавяме жълтъците и какаото.

Прибавяме пресятото брашно и омесваме топка маслено тесто.

Завиваме във стреч фолио и прибираме в хладилник за 1/2 час.

Изваждаме и разточваме на лист с дебелина 2-3 мм. Изрязваме с обла форма кръгове.

С половината от кръговете изрязваме по малка дупка в средата. Включваме фурната на 180°C да загрее.

Нареждаме празничните сладки в тава, застлана с хартия и печене, в загрятата фурна за кратко.

Изпечените сладки, като се извадят, са меки, но като изтинат стават твърди като бисквити.

Слепваме със сладко цялата и отгоре тази с дупката.

Поръсваме слепените сладки с пудра захар.

Весели празници с тези шоколадови Линцери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: