Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Пикантна свинска кавърма с бира на тиган

Пикантна свинска кавърма с бира на тиган

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Пикантна свинска кавърма с бира на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Как да спечелиш сърцето на мъжа в три лесни стъпки - 1. приготвяш му пикантна свинска кавърма с бира на тиган и правиш две стъпки, за да я сложиш на масата"

Необходими Продукти

  • свински врат - 250 гр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • гъби, печурки - 3 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • бира - 2/ 3 ч.ч.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • майорана
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на продълговати къси парчета, лукът на едро, гъбите на шайби, чушките на широки дълги ленти, чесънът се накълцва на по-едро.

Прави се маринатата от соевия сос, олиото, майораната, солта, черният и лютият пипер са на вкус. Към нея се добавят нарязаните продукти и се разбъркват добре. Престояват в маринатата около 2-3 часа.

В тиган с незалепващо покритие се загрява много малко олио. Към него се прибавят маринованите продукти заедно с маринатата и около 5-6 минути се запържват.

Добавя се бирата. Захлупват се с капак и се задушават до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: