Моята свинска кавърма

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Моята свинска кавърма
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
01/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Очаквайте съседите да чукнат на вратата, за да искат рецептата за тази толкова вкусна свинска кавърма"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.200 кг
  • праз лук - 2 стръка
  • чушки - 2 бр. червени
  • гъби - 300 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на хапки и се запържва до златисто със сол и черен пипер. Изсипва се в гювеч.

След това в същия тиган се сипва виното да заври и се добавя до месото.

След това се задушават зеленчуците, към тях се добавят червеният пипер и доматите.

И всичко това се добавя в гювече и кавърмата се пече на 200 градуса около 2 часа.

Моята свинска кавърма е готова!

Източник: Васка Мирчева - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!
02.06.2022 20:52