Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на средно големи парчета.
В дълбок тиган се разтопява свинската мазнина на висока температура. Месото се слага в тигана, да се пържи, без да се бърка няколко минути.
Към него се прибавят нарязаните на едро лук, праз лук, морков и на дребно целина.
Ястието кавърма се разбърква на няколко пъти, за да се запържат зеленчуците.
Налива се червеното вино, прибавят се дафинов лист, сол и смлян черен пипер на вкус.
Температурата на котлона се намалява, кавърмата се похлупва с капак и се оставя да се задушава около 10 минути.
Идва ред да се сложат нарязаните печени чушки и пасираните домати. Налива се чаша вода, отново се слага капакът и кавърмата се оставя да се задушава на ниска температура още 20 минути или докато остане на мазнина.
Свинска кавърма по рецепта на Звездев се сервира топла в компанията на чаша червено вино. Опитайте!
Вижте и предложенията ни за чомлек.