Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Испанска зарзуела

Испанска зарзуела

ИнаИна
Помощник Готвач
47187106
Испанска зарзуела
Снимка: Ина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 200 г замразени
  • скариди - 6 бр. големи, сурови
  • месо от рак - 200 г
  • доматено пюре - 100 мл
  • копър
  • естрагон
  • шафран
  • сол
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • целина
  • магданоз
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слагат мидите, копъра, шафрана, естрагона, целината и доматеното пюре. Покриват се и се задушават около 5 минути, като се разбъркват от време на време.

След това се прибавят солта, черният и червеният пипер, магданозът, скаридите, нарязаното рачешко месо и бялото вино, смесено със 100 мл. вода.

Оставя се на котлона да поври до готовност на мидите и порозовяване на скаридите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: