Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Испанска веган салата

Испанска веган салата

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Испанска веган салата
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
27/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"След тази испанска веган салата ще се чувствате все едно сте изяли едно джоланче"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • черни домати - 5 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • зелена чушка - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • нахут - ½ кутийка
  • царевица - ½ кутийка
  • черни маслини - 20 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - сушен
  • копър - сушен
  • горчица - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • лимон - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на марулята отделят и измиват едно по едно.

Подсушават се и нарязват на едри парчета. Доматите се нарязват на едри парчета.

Царевицата и нахутът се отцеждат от течността и се прибавят към зеленчуците.

Лукът и краставицата и зелената чушка се нарязва на тънки полумесеци.

Скилидките чесън нарежете на ситно и прибавете заедно с маслините.

В бурканче пригответе дресинга за салатата с нахут, като смесите 4 с.л. лимонов сок, 4 с.л. балсамов оцет, 4 с.л. зехтин и 1 с.л. горчица.

Затваря се бурканчето с капаче и се разклаща до еднородна смес.

След това се полива испанската веган салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Салатата със сигурност е много вкусна, но бихте ли уточнили кое по- точно я прави испанска? Благодаря.
28.02.2024 09:11