Начин на приготвяне
Сомгата се потопява в прясното мляко за около 1-2 часа. След това се отстранява и се слага върху кухненска хартия, за да попие. След това се овкусява с двата вида пипер и солта.
Прави се плънката, като горчицата и медът се смесват и към тях се прибавя сокът от лайм. С помощта на спринцовка се пълни сомгата, като е достатъчно от двете страни на филето да се изстиска общо една спринцовка, дори по-малко, в зависимост от големината на рибата. Останалата плънка автоматично се превръща в дресинг за накрая.
В дълбок тиган се нагорещява зехтинът и сомгата се пържи за около минута и половина-две от всяка страна.
В чиния се нарязва зелена салата (или друг вид подходяща салата по избор), която служи като канапе. Върху нея се нарежда рибата, отгоре се украсява с дресинг и се реже лимон за украса и допълнителен вкус.