Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнена сьомга с дресинг от горчица и мед

Пълнена сьомга с дресинг от горчица и мед

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Пълнена сьомга с дресинг от горчица и мед
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Истинско предизвикателство за любителите на изтънчените удоволствия"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 бр. филе
  • розмарин - 1 стрък
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • лимон - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • За плънката и дресинга
  • горчица - 2 с.л.
  • лайм - 1 бр.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сомгата се потопява в прясното мляко за около 1-2 часа. След това се отстранява и се слага върху кухненска хартия, за да попие. След това се овкусява с двата вида пипер и солта.

Прави се плънката, като горчицата и медът се смесват и към тях се прибавя сокът от лайм. С помощта на спринцовка се пълни сомгата, като е достатъчно от двете страни на филето да се изстиска общо една спринцовка, дори по-малко, в зависимост от големината на рибата. Останалата плънка автоматично се превръща в дресинг за накрая.

В дълбок тиган се нагорещява зехтинът и сомгата се пържи за около минута и половина-две от всяка страна.

В чиния се нарязва зелена салата (или друг вид подходяща салата по избор), която служи като канапе. Върху нея се нарежда рибата, отгоре се украсява с дресинг и се реже лимон за украса и допълнителен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: