Джолан с мед и горчица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Джолан с мед и горчица1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Хрупкавата коричка и неустоимият аромат са гарантирани с нашата марината от мед и горчица"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бр. джолан
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • мед - 5 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • червено вино - 250 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка
  • дафинов лист - 1 бр
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете подготвения джолан с мед и горчица, след което го поръсете с посочените подправки и го разположете в намаслен глинен гювеч. Нарежете зеленчуците на кубчета и ги добавете в гювеча.

Залейте всичко с виното и добавете около две чаени чаши вода. Овкусете още веднъж с подправките и сложете похлупака на глинения гювеч.

Печете яденето на 150 градуса в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: