Ребърца с мед и горчица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ребърца с мед и горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пригответе тези невероятно апетитни ребърца с мед и горчица, а приятелите ви ще си дойдат и сами!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг ребърца
  • за маринатата
  • зехтин - 4 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • къри - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забърква се марината от посочените съставки. С нея се поливат ребърцата, като те не се разделят, а се запазва цяло голямо парче.

То се оставя да кисне в маринатата два часа, като е добре съдът да се затвори с нещо и да се прибере в хладилник. После месото се изважда, за да се отпусне за няколко минути на стайна температура.

Прехвърля се в тава и отгоре се налива маринатата. Яденето се пече в силна фурна, докато ребърцата придобият апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
с горчица не съм приготвяла до сега,но мисля да се поправя
28.02.2016 18:53
никнай
никнай
Супер, лесно, бързо, ароатно и вкусно.

С маринатата всеки може да експерементира и да вложи свои идеи - горната е добра, ако се сложи и малко нещо пикантно ще е почти перфелтна
05.02.2016 23:05