Начин на приготвяне
Млякото и маслото загрявате на котлона. Прибавяте и тахан халвата, бъркате докато се хомогенизира. Накрая слагате и шоколада да се разтопи.
Разбърквайте, докато получите гъста каша. Оставете на страна да изстива.
През това време разтопяваме локума на водна баня. Разстиламе го на вафлената кора, заравняваме и покриваме с друга кора, притискаме добре.
Аз притиснах между две кухненски дъски. След като добре е изстинал ганашът с тахана, намазваме една кора, слагаме готовите локумени блатове, мажем пак с ганаша и покриваме с кора.
Така получаваме четири пласта кори - кора, ганаш, кора, локум, кора, ганаш, кора. Притискаме с двете дъски за една нощ в хладилник.
На другият ден нарязваме и се наслаждаваме на вкуса на готовите вафлички!