Начин на приготвяне
Тахан халвата се смила заедно с маслото. Добре омесваме двете съставки.
Бисквитите се смилат с орехите и се прибавят към другата смес.
Шоколадът се настъргва на ситно, а стафидите също се накълцват на ситно.
Всички продукти за домашните бонбони се смесват и се месят много добре до получаване на хомогенна смес.
От готовата смес правим бонбони. Всеки от бонбоните с тахан халва овалваме в кокосови стърготини.
Коментари
Че и Мастър шеф се беше писала госпожата ?
Много гадно ми стана като видях ?
Ето рецептата моя и снимките ?❤️
Направих тези вкусни бонбони по молба на приятелка за Коледното тържество на дъщеря и в училище ???
Рецептата :
300 гр. тахан халва
150 гр. краве масло
2 пакета чаени бисквити "Роден край"
1 цял шоколад
Шепа стафиди
1/2 ч. ч. счукани орехи
Получих 70 броя готови бонбони ??
Кокосови стърготини за овалване
В случая са цветни кокосови стърготини, които закупих от "Кауфланд" ?
Показала съм на снимките как изглеждат, сигурно ще могат да се намерят и в други супермаркети ?
Разбих халвата и маслото с миксер в купа.
Бисквитите смлях с блендер и добавих при сместа с халвата. Обърках хубаво да стане еднородна смес. Аз направих това с ръце, по - добре се омесва ??
Сложих счуканите орехи, стафидите, и накълцаният на дребно шоколад.
Отново обърках хубаво. От така полученото "тесто" оформих бонбоните. Всеки може да си ги направи с форма каквато желае.
В няколко купички сипах различните по цвят кокосови стърготини. Всеки бонбон овалваме със стърготини. Не е задължително да са цветни, разбира се ?
Може да се използват и смлени орехи за целта, също и шоколадови пръчици.
Готовите бонбони слагаме в хладилник да стегнат.